Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Omsorgsförvaltningen

Kasern Johnsson

Löjtnant Granlunds väg 14

Hässleholm

Växel: 0451‑26 70 00

Socialförvaltningen

Tingshusgatan 1

Hässleholm

Telefon: 0451‑26 87 22, 26 87 00

 

Räddningstjänsten

Kommendörsgatan
Hässleholm

Telefon: 0451‑26 80 22, 26 80 33

Invandring och integration

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Foto: Tomislav Stjepic, Migrationsverket

2015 kom mer än 160 000 asylsökande till Sverige. Hässleholm tog emot ca 1500 av dessa. Detta satte stor press på kommunens organisation – där HVB-hem för ensamkommande asylsökande barn öppnades i rask takt, samtidigt som Migrationsverket öppnade ett flertal asylboenden inom kommunens gränser.

Idag är läget mindre akut. Migrationsverket avvecklade under 2017 alla sina asylboenden i kommunen. Även antalet HVB-hem har minskat. Nu handlar en stor del av arbetet om att ordna bostäder åt de som fått uppehållstillstånd, erbjuda undervisning i svenska för invandrare, SFI, och att hjälpa dem att komma in på arbetsmarknaden.

 

Information om integration

På dessa sidor vill vi samla all information som handlar om integration och invandring. Är du nyanländ kan du här läsa om vilka rättigheter och skyldigheter du har som ny invånare i Hässleholms kommun.

 

För dig som arbetar med, eller vill bli aktiv i arbetet med flyktingar och nyanlända, finns information om hur du kan bidra, och var du kan vända dig. Kanske är du redan medborgare i vår kommun och vill veta mer om hur asylprocessen fungerar och vem som ansvarar för vad? I sidans meny hittar du olika ingångar till mer information.


Inom Hässleholms kommun är det många som arbetar med flyktingar och nyanlända. Det kan ibland vara svårt att veta vem man kan vända sig till med frågor och synpunkter. Vänd dig gärna till oss på enheten för strategisk integration, så ser vi till att du får svar från rätt instans. Du når oss på kommunens brevlåda: kommunen@hassleholm.se

Sidan uppdaterades 2018-12-12 av Jenny Carlbom

Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun