Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Socialförvaltningen

Postadress:

Hässleholms kommun

Socialförvaltningen

281 80 Hässleholm

Besöksadress:

Tingshusgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

281 31 Hässleholm

Telefon vx:

0451-26 70 00

Telefon reception:

0451-26 87 22 eller 0451-26 87 00

Verksamhetsområde Barn och familj

Verksamhetschef

Marie Olsson Taxén

Telefon: 0451-26 87 00


Skicka ett meddelande till:

Skilsmässa

  • Ingen giltig användare vald.

Många har föräldrar som har skilt sig eller som ska skilja sig. Meningen med en skilsmässa är att en situation som inte har varit bra ska bli bättre. Ofta blir det bra, även om det kan ta tid.

Hur det känns när ens föräldrar skiljer sig är olika. Man kan känna både oro, ilska, lättnad och sorg. Ibland kan man känna skuld över att föräldrarna skiljer sig och tänka att det är ens eget fel för att man har varit jobbig eller så. Det är aldrig sant. Det är aldrig barnens fel att föräldrarna skiljer sig och det är alltid föräldrarnas uppgift att ordna sina egna och barnens liv.

Verksamheter dit du kan vända dig


Familjerätten

Familjerätten på socialförvaltningen hjälper dig gärna vid familjerättsliga frågor. Det kan handla om faderskap, vårdnad, boende, umgänge, samarbetssamtal, adoption, namnärende och dödsboanmälan. Klicka gärna på nedanstående länk för mer information.


Mer information om Familjerättsenheten


Elevhälsan

Din elevhälsa arbetar för att stötta och hjälpa dig på bästa sätt. Alla barn och unga har rätt till stöd och hjälp av personalen på sin skola. De finns där för att kunna svara på dina tankar och frågor. Prata med din mentor om du behöver hjälp. Det går också bra att gå direkt till kuratorn eller skolsköterskan på din skola. Om du klickar på länkarna nedan får du kontaktuppgifter till skolsköterskan och kuratorn på din skola.


Elevhälsan

Våra grundskolor

Våra gymnasieskolor

Stöd till barn och eleverBarn- och ungdomssupporten

Barn- och ungdomssupporten erbjuder grupper och individuellt stöd till barn, unga och familjer i Hässleholms kommun. Skilda världar är en gruppverksamhet till dig som har separerade föräldrar. Till föräldrar erbjuds BIFF (barn i föräldrars fokus). Det är en kurs där separerade föräldrar i separata grupper lär sig om barns behov i en separation. Gå gärna in på hemsidan för mer information.


Mer information om Barn- och ungdomssupporten


Familjerådgivningen

Du som förälder kan vända dig till familjerådgivningen om du har problem i relationen med din partner eller med andra familjemedlemmar. Klicka på nedanstående länk för mer information.


Mer information om Familjerådgivningen


Ungdomsmottagningen Hässleholm

Du är välkommen att höra av dig till ungdomsmottagningen från att du är 12 år till och med den dagen du fyller 23 år. Det är gratis att besöka ungdomsmottagningen och de som arbetar där har tystnadsplikt.


Mer information om Ungdomsmottagningen Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sidan uppdaterades 2017-08-09 av Göran Rignell

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube