Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Socialförvaltningen

Postadress:

Hässleholms kommun

Socialförvaltningen

281 80 Hässleholm

Besöksadress:

Tingshusgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

281 31 Hässleholm

Telefon vx:

0451-26 70 00

Telefon reception:

0451-26 87 22 eller 0451-26 87 00

Verksamhetsområde Barn och familj

Verksamhetschef

Marie Olsson Taxén

Telefon: 0451-26 87 00


Skicka ett meddelande till:

Sexuella övergrepp

  • Ingen giltig användare vald.

Sexuella övergrepp är namnet på olika handlingar där någon eller några kränker en annan person på ett sexuellt sätt. Alla sexuella handlingar som görs mot någon, inför någon eller som en person får någon annan att göra mot sin vilja, är sexuella övergrepp. Man har rätt att bestämma över sin egen kropp och sin egen sexualitet. Om man är under 15 år har ingen äldre tonåring eller vuxen rätt att göra något sexuellt med eller mot en, även om man själv vill eller tar initiativ.

Verksamheter dit du kan vända dig


Mottagningsenheten

Mottagningsenheten tar emot ansökningar och anmälningar gällande barn och unga som blivit utsatta för övergrepp. Barnen och ungdomarnas situation utreds för att socialtjänsten ska kunna ge bästa tänkvärda hjälp. Klicka på nedanstående länk för att läsa mer om vilka insatser och vilket stöd som finns, samt för att hitta kontaktuppgifter.


Mer information om Mottagningsenheten


Elevhälsan

Din elevhälsa arbetar för att stötta och hjälpa dig på bästa sätt. Alla barn och unga har rätt till stöd och hjälp av personalen på sin skola. De finns där för att kunna svara på dina tankar och frågor. Prata med din mentor om du behöver hjälp. Det går också bra att gå direkt till kuratorn eller skolsköterskan på din skola. Om du klickar på länkarna nedan får du kontaktuppgifter till skolsköterskan och kuratorn på din skola.


Elevhälsan

Våra grundskolor

Våra gymnasieskolor

Stöd till barn och elever


Familjefridsteamet

Är du 18 år eller äldre? Då kan du få stöd och hjälp av Familjefridsteamet. Hos Familjefridsteamet kan du söka hjälp om du har blivit misshandlad, våldtagen, trakasserad, hotad, riskerar tvångsgifte, begränsas i ditt livsutrymme eller på annat sätt känner dig utnyttjad eller förnedrad. Det är aldrig för sent att bryta negativa mönster eller, om det behövs, ta dig ur ett nedbrytande förhållande. Information och kontaktuppgifter hittar du om du klickar på nedanstående länk.


Mer information om Familjefridsteamet


BUP

Barn- och ungdomspsykiatrisk hjälp kan behövas när du känner att din situation blir svår att hantera. Hos BUP kan du, om du befinner dig i en kris och har problem, få hjälp att komma vidare.


Mer information om Barn- och ungdomspsykiatrisk hjälp BUPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Ungdomsmottagningen Hässleholm

Du är välkommen att höra av dig till ungdomsmottagningen från att du är 12 år till och med den dagen du fyller 23 år. Det är gratis att besöka ungdomsmottagningen och de som arbetar där har tystnadsplikt.


Mer information om Ungdomsmottagningen Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sidan uppdaterades 2017-08-09 av Göran Rignell

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube