Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Socialförvaltningen

Postadress:

Hässleholms kommun

Socialförvaltningen

281 80 Hässleholm

Besöksadress:

Tingshusgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

281 31 Hässleholm

Telefon vx:

0451-26 70 00

Telefon reception:

0451-26 87 22 eller 0451-26 87 00

Verksamhetsområde Barn och familj

Verksamhetschef

Marie Olsson Taxén

Telefon: 0451-26 87 00


Skicka ett meddelande till:

Riskbruk och missbruk

  • Ingen giltig användare vald.

Risk- och missbruk av alkohol och droger är ett stort folkhälsoproblem som drabbar många människor, unga som gamla. Om du själv använder alkohol eller droger eller om du drabbas genom att till exempel en familjemedlem har problem finns det hjälp och stöd att få både i din kommun och hos sjukvården. Nedan finner du en kort sammanställning och länkar till den hjälp som finns till för dig. För att få veta mer kan du klicka på länkarna till de olika verksamheterna.

Verksamheter dit du kan vända dig


Mottagningsenheten

Mottagningsenheten tar emot ansökningar och anmälningar gällande barn och unga som riskerar att fara illa. Klicka på nedanstående länk för att läsa mer om vilka insatser och vilket stöd som finns, samt hitta kontaktuppgifter.


Mer information om Mottagningsenheten


Vuxenenheten

Vuxenenheten finns för dig som har fyllt 18 år och har missbruksproblem eller andra sociala problem. Vi arbetar för att på olika sätt hjälpa dig att komma tillrätta med de problem du söker hjälp för. Besök gärna hemsidan för mer information.

 

Mer information om Verksamhetsområde Vuxna

   

Maria Skåne Nordost

Maria Skåne Nordost är en öppenvårdsmottagning för unga personer med problem eller frågor kring droger och alkohol. På mottagningen arbetar socionom, sjuksköterska, kurator, behandlare och läkare. Besök gärna hemsidan för mer information.


Mer information om Maria Skåne Nordostlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Barn- och ungdomssupporten

Barn- och ungdomssupporten erbjuder grupper och individuellt stöd till barn och unga i Hässleholms kommun. Hos oss arbetar fältsekreterare, sociala rådgivare och familjebehandlare. Vi erbjuder bland annat Vändpunkten som är en gruppverksamhet för dig som har någon i din närhet som missbrukar alkohol, narkotika eller tabletter. Besök gärna hemsidan om du vill ha mer information och kontaktuppgifter.


Mer information om Barn- och ungdomssupporten


Elevhälsan

Din elevhälsa arbetar för att stötta och hjälpa dig på bästa sätt. Alla barn och unga har rätt till stöd och hjälp av personalen på sin skola. De finns där för att kunna svara på dina tankar och frågor. Prata med din mentor om du behöver hjälp. Det går också bra att gå direkt till kuratorn eller skolsköterskan på din skola. Om du klickar på länkarna nedan får du kontaktuppgifter till skolsköterskan och kuratorn på din skola.


Elevhälsan

Våra grundskolor

Våra gymnasieskolor

Stöd till barn och elever

Sidan uppdaterades 2017-08-10 av Göran Rignell

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube